http://www.wijwillenzon-groeneallianties.nl/ Groene Allianties
 
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Financiering

 
Investeren met uw spaargeld in zonnepanelen op uw dak rendeert ongeveer 3 keer beter dan het spaargeld op de bank. Als u dus geld op de bank hebt staan dan is panelen op uw dak zetten met eigen geld altijd de goedkoopste oplossing. Voor mensen zonder dat stukje kapitaal op de bank geven wij hieronder enkele tips voor mogelijke teruggaven, subsidies en leningen.

BTW op zonnepanelen terugvragen

Omdat u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1500 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering. De belastingregel geldt als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Het terugvragen van de btw is vrij eenvoudig. Maar als u het niet zelf wilt doen, kan één van onze installateurs, Frisse Energie, dit voor u doen tegen een vergoeding van €129. Klik hier voor meer informatie over deze dienst. Als u van deze dienst gebruik wilt maken zult u Frisse Energie moeten machtigen om de aanvraag te doen.

Op www.milieucentraal.nl/btwzonnepanelen vindt u meer informatie over de BTW teruggaaf.

 

(Hypotheek-)Renteaftrek

Installatie van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van de woning. Als er voor deze investering een lening wordt afgesloten, kan de rente als aftrekpost worden opgevoerd. In de hypotheek kan extra ruimte opgenomen worden voor zonnepanelen, waarvan de rente aftrekbaar is. Wanneer u nog ruimte in uw hypotheek heeft (na recente aflossing) is dat ook een optie.

 

Duurzaamheidslening via gemeente

Om te voldoen aan de Europese doelstellingen voor CO2-reductie moeten Nederlandse gemeenten in 2020 30% minder CO2 uitstoten. Het energiezuinig maken van de woningvoorraad is daarom voor veel gemeenten een belangrijke doelstelling. De Duurzaamheidslening biedt woningeigenaren een effectieve financiële prikkel om te investeren in een energiezuinige woning. De Stimuleringslening is een 'zachte' lening waar weinig of zelfs helemaal geen rente voor wordt betaald. De Stimuleringslening is een maatwerkproduct waarvan de voorwaarden worden bepaald door uw gemeente. Klik hier voor meer informatie.


Ik investeer slim

Particuliere woningeigenaren hebben nu de kans om te investeren in een energiezuinige woning. Investeer en bespaar slim. De Energiebespaarlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening spreidt u de kosten over meerdere jaren. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim. De lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Lees meer op www.ikinvesteerslim.nl/


Leningen

Naast reguliere financieringsinstellingen is het mogelijk om bij GreenLoans een Eco-lening af te sluiten (rente 5.5%).

 
 
© 2019 Stichting Wijwillenzon