http://www.wijwillenzon-groeneallianties.nl/ Groene Allianties
 
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Bij wie klop ik aan voor garantie als er iets niet werkt? Wij Willen Zon of de installateur?

 
Stichting Wij Willen Zon is als verkopende partij aansprakelijk voor fouten en mankementen aan geleverde panelen en omvormers. Frisse Energie is als verkopende partij aansprakelijk voor fouten en mankementen aan geleverde montage materiaal. De installateur is aansprakelijk wanneer deze verwijtbare fouten maakt bij de installatie.

Stichting Wij Willen Zon is verantwoordelijk voor deze actie en blijft ook aanspreekpunt, ook over 10 jaar. De Stichting blijft gewoon bestaan en zal na deze actie ook andere activiteiten ondernemen. De actie is tijdelijk, de Stichting niet! We hebben gekozen voor hoogwaardige panelen, van een producent met een goede reputatie. Natuurlijk, er kan bij een grote partij aan zonnepanelen altijd een minder model tussen zitten of tijdens het transport iets misgaan. In zulke gevallen zullen wij bemiddelen en zo snel mogelijk zorg dragen voor vervanging van paneel of omvormer. U hoeft niet zelf naar China te bellen, dat regelen wij. Hoe werkt dat?

a. Fabrieksgarantie

Stel dat een onderdeel niet goed werkt, dan heeft u 10 jaar fabrieksgarantie op de omvormer en 10 jaar garantie op de panelen die u via stichting Wij Willen Zon aanschaft. De stichting heeft een voorraad reserve panelen aangelegd in Nederland. De omvormers halen wij direct bij onze partner Libra-Energy uit Nederland. Klanten kunnen zich bij Wij Willen Zon melden per email, nadat een installateur heeft geconstateerd dat iets echt stuk is dat onder de fabrieksgarantie valt. De kosten van de installateur zijn voor de klant. Mocht er een – niet verwachte- grootschalige fout optreden, dan komen de fabrikanten snel in actie, want zij willen hun goede naam niet verliezen. Daarover heeft Wij Willen Zon harde afspraken gemaakt.

b. Voorraad, snelle vervanging

De Stichting Wij Willen Zon houdt zelf in Nederland een kleine voorraad aan van alle onderdelen die wij leveren. Als er iets stuk gaat binnen de garantieperiode krijgt u snel vervangende onderdelen.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2019 Stichting Wijwillenzon