http://www.wijwillenzon-groeneallianties.nl/ Groene Allianties
 
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Kan ik belastingvoordeel krijgen als ik jullie systeem aanschaf?

 
U kunt als particulier de BTW op de aankoop van uw zonnepanelen terugvragen. Dit levert bij een standaardpakket van 6 panelen zo´n 17 procent van uw investering op.

Daarna bent u jaarlijks BTW-plichtig over de opbrengst, maar dat blijft ruim onder de drempel van € 1345, dus dat hoeft niet. Alleen in het eerste jaar zult u een forfait aan de belasting moeten betalen over de opgewekte energie. De hoogte van deze eenmalige belasting is gekoppeld aan het vermogen van uw systeem. Voor meer informatie over de BTW teruggave klik hier.

U kunt de BTW teruggave ook laten verzorgen door een van onze partners. Frisse Energie biedt voor €129 aan om de BTW teruggave voor u te regelen. Klik hier voor de uitleg van hun service.  In het standaard machtigingsformulier staan de eisen waaraan u moet voldoen en de juiste gegevens waarmee Frisse Energie aan de slag kan.

Bedrijven kunnen de kosten van aanschaf aftrekken van de belasting en de betaalde BTW verrekenen. Neem contact op met uw boekhouder of fiscaal adviseur.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2019 Stichting Wijwillenzon